Puupesun työohje

Tämä tuoteseloste sisältää ohjeita Organowood Puupesun käytöstä. Tiedot perustuvat tuotteen käyttöturvallisuustietoihin, valmistajan ohjeisiin sekä yleiseen kokemukseen. Tuotteen valmistaja tai jakelija eivät ole vastuussa tuotteen virheellisestä käytöstä.

Yleistä

Organowood Puupesu on ulkona olevien käsittelemättömien tai jo käsiteltyjen puupintojen puhdistamiseen tarkoitettu pesuainetiiviste, joka sopii sekä kevyesti että voimakkaasti likaantuneiden pintojen puhdistamiseen.

Ympäristö

Organowood Puupesu sisältää vain aineita, jotka voidaan palauttaa takaisin luonnon kiertoon. Tuotteelle on myönnetty ruotsalaisen luonnonsuojeluliiton Hyvä ympäristövalinta -ympäristömerkki, ja Ruotsin kemikaalivirasto on luokitellut kaikki tuotteen sisältämät aineet ympäristölle vaarattomiksi.

Laimennus

  • Kevyesti likaantuneet pinnat: lisää 1 dl Puupesua 5 litraan haaleaa vettä.
  • Voimakkaasti likaantuneet pinnat: lisää 2 dl Puupesua 5 litraan haaleaa vettä.

Tee näin:

Harjaa ensin kaikki irtolika pois puun pinnasta. Laimenna puupesuainetiivistettä sen mukaan kuinka likainen pinta on. Käytä pintojen puhdistuksessa apuna tarkoitukseen soveltuvaa terassinpesuharjaa, moppia tai muuta vastaavaa. Emme suosittele puupintojen puhdistamista painepesurilla, sillä painepesuri voi rikkoa ja/tai kuluttaa puupintaa. Huuhtele irronnut lika ja pesuaineliuos pinnalta runsaalla vedellä. Toista käsittely tarvittaessa.
Anna puun kuivua perusteellisesti ennen jatkokäsittelyä ja käyttöä. Suosittelemme puhdistetun puupinnan huoltokäsittelyä Organowood Pintasuoja 02:lla, joka antaa pinnalle lisäsuojaa ja palauttaa puupinnan vedenhylkivyyden.

Varastointi ja hävittäminen

Säilytä aine suljetussa pakkauksessa 10–30 °C lämpötilassa, jolloin se pysyy vakaana ja käyttökelpoisena vähintään 2 vuotta. Nesteen jäämät tulee toimittaa vaarallisen aineen keräyspisteeseen.