Puupesun työohje

Puupesu on ympäristömerkitty ja supertiivistetty puunpuhdistusaine ulkokäyttöön. Se kuuluu Organowood-puunsuojausmenetelmän tuotteisiin.

Käyttökohteet
Puupesu sopii puupintojen esipesuun ennen pintakäsittelyä sekä säännölliseen huoltopesuun. Sitä voi käyttää yleispuhdistusaineena kaikille puulajeille ja kaikille puupinnoille ulkona: terasseihin, parvekelaudoituksiin ja pihakalusteisiin.

Suosittelemme puupintojen säännöllistä huoltopesua, jotta pinnat pysyvät puhtaina eikä home ja levä pääse siten kiinnittymään pinnan likaan.

Voimakkaamman peruspesun jälkeen Organowood-menetelmällä suojattu pinta on suositeltavaa uudelleenkäsitellä Organowood 02 -pintasuojalla, joka palauttaa puupinnan vedenhylkivyyden.

Ympäristö ja luokitukset
Puupesu on vesipohjaista ja se sisältää luonnollisia kasviaineita. Puupesulla on Ruotsin luonnonsuojeluliiton Hyvä ympäristövalinta -merkintä ja se on listattu Joutsentalon tuoteportaalissa, joten sitä voi käyttää Joutsenmerkittyihin rakennuksiin. Tuotteella on myös SundaHusin ympäristöluokka B ja sitä suosittelevat Byggvarubedomningen ja BASTA.

Tee näin
Pese puupinnat Puupesulla hyvin ennen varsinaista pintakäsittelyä Organowood Puunsuojalla 01. Tämä koskee myös uutta painekyllästettyä puupintaa.

Yksi pesuainepullo riittää 125 m2:n esipesuun / peruspesuun tai 250 m2:n huolto- / ylläpitopesuun.

  1. Harjaa kaikki irtonainen lika pois puupinnalta. Huuhtele pinta puhtaalla vedellä.
  2. Ravista pesuainepakkausta. Laimenna pesuaine veteen suhteessa 1:25 kun pinta on hyvin likainen tai teet pinnan esipesua. Kevyesti likaantuneelle pinnalle ja huoltopesuun laimennussuhde on 1:50.
  3. Käytä pesuun kuurausharjaa, moppia tai vastaavaa. Vältä korkeapainepesuria, sillä se voi aiheuttaa puun kulumista.
  4. Huuhtele pesty pinta huolellisesti vedellä. Anna puupinnan kuivua kunnolla ennen jatkamista.

Pese pinnat vähintään 24 tuntia ennen pintakäsittelyä!

Ympäristö, turvallisuus ja kestävyys
Säilytä 5–30 °C. Tuote ei saa jäätyä. Pesuaine säilyy hyvin suljetussa pakkauksessa 5 vuotta. Älä kaada käytettyä tai laimennettua nestettä takaisin pakkaukseen.

Puupesua ei ole luokiteltu ympäristölle vaaralliseksi jätteeksi, mutta suosittelemme ylimääräisen nesteen toimittamista vaarallisen jätteen keräyspisteeseen.

Huolto
Käytä Organowood-pintojen huoltopesuun Organowood Puupesua. Jos puupinta on kulunut mekaanisen rasituksen vuoksi, esimerkiksi kävelystä, kalusteiden siirtämisestä tai vahvojen pesuaineiden / painepesurin käytön vuoksi, voi pintakerroksen puukuidut ja siten pintasuojaus olla kuluneet pois. Jotta pinta saa taas hyvän suojan, se tulee käsitellä uudelleen Organowood Pintasuojalla 02. Jos puu on kulunut voimakkaasti tai se vaatii tehokkaamman peruspesun, voi olla tarpeen levittää kuluneille puuosille ensin Puunsuoja 01 ja viimeistellä käsittely sitten kauttaaltaan Pintasuojalla 02.