Helppohoitoinen terassi

Helppohoitoinen terassi

05.04.2024 — blogi

Yhdistä voimasi luonnon kanssa ja nauti kesäpäivistä huolettomalla ja helppohoitoisella terassilla.
Organowood-tuotteet ovat saaneet inspiraationsa luonnosta. Nämä piiteknologiaan perustuvat tuotteet ovat yksinkertaisia levittää ja käyttää. Kolme pientä askelta riittää onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseen:

 1. Puhdista käsiteltävät pinnat Puupesulla ja anna niiden kuivua.
 2. Sivele pintaan puun harmaannuttajana toimiva Puunsuoja 01.
 3. Viimeistele pinta vettä ja likaa hylkivällä Pintasuojalla 02, joka samalla tasaa puupinnan harmaantumista.

Luonnon harmaannuttamisprosessi

Organowood-pinnat saavat ajan oloon kauniin hopeanharmaan sävyn. Käsittely tekee pinnasta samalla kovemman ja kestävämmän. Tässä muutoksessa auttavat lämpö ja kosteus, joiden ansiosta mikro-organismit, kuten sinistäjäsienet, leviävät nopeasti puun pinnalla. Ne näkyvät yleensä pieninä mustina pisteinä tai raitoina puussa.

Kun auringon uv-säteet ovat voimakkaimmillaan ja pääsevät vaikuttamaan puun pintaan, puussa oleva sidosaine alkaa murtua ja puu vaalenee ja muuttuu valkoisemmaksi. Samalla vaalenevat myös puun pinnassa olevat tummat pilkut ja niiden ympärys, jolloin pinta alkaa saada hopeanharmaita sävyjä. Tämä muutos vie aikaa avoimilla vaakasuorilla terassi- ja laituripinnoilla noin vuoden verran, pystysuorilla ja varjoisilla pinnoilla jonkin verran kauemmin.

Vaikka harmaannuttamisprosessissa hyödynnetäänkin luonnossa olevia mikro-organismeja, estää käsittely puunsuojalla 01 näitä sienieliöitä hyödyntämästä puuta ravintona tehden puusta samalla kestävämmän.

Koska tuote ei sisällä biosideja tai raskasmetalleja, on se turvallista käyttää. Tuotteelle onkin myönnetty Hyvä ympäristövalinta -ympäristömerkki.

Suojaa lialta ja vedeltä

Kun pohjakäsittely on kuivunut, sivellään pintaan Pintasuoja 02, joka hylkii voimakkaasti vettä ja vesiohenteista likaa. Näin pinnan pitäminen puhtaana helpottuu ja voit keskittyä nauttimaan kesäpäivistä. Pintasuoja 02 myös tasaa pinnan harmaantumisprosessia samalla kun se saa vesipisarat helmeilemään puun pinnalla. 

Terassipinnan pintakäsittelyn kunto on helppo tarkastaa vesipisaroiden avulla. Kun vesi ei enää helmeile puun pinnassa, on aika uusintakäsittelylle. Uusintakäsittely alkaa aina pinnan pesulla, jonka jälkeen kuivuneeseen pintaan sivellään lika-ja vesisuoja kertaalleen.


Puunsuoja 01:n tuotekuva

Puun harmaannuttaja

TUOTTEET: Puunsuoja 01

Puunsuoja 01 on tarkoitettu puhdistetun puun pohjakäsittelyyn (vaihe 1/2), jolla puulle saadaan vaalea ja hopeanharmaa pinta. Käsittely parantaa myös puun suojaa, sillä pii kapseloi fyysisesti puun kuidut, mikä ehkäisee lahoamista.

OMINAISUUDET

 • Väritön, ei muuta puun väriä merkittävästi.
 • Voidaan käyttää pintakäsittelynä käytännössä katsoen kaikelle painekyllästetylle ja käsittelemättömälle puulle.
 • Painekyllästetyssä puussa vaikutus säilyy jopa 10 vuotta.

Lika- ja vesisuoja

TUOTTEET: Pintasuoja 02

Organowood Pintasuojaa 02 käytetään Puunsuojalla 01 käsitellyn puun loppukäsittelyyn (vaihe 2/2).

OMINAISUUDET

 • Pintasuoja on mukana Joutsenmerkitty talo -portaalissa ja sitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.
 • Sillä on myös B-luokan SundaHus-ympäristöluokitus ja tuotteita suosittelevat Byggvarubedömningen ja BASTA.
 • Maitomaisen valkoinen, ei muuta puun väriä merkittävästi.
Puupesun tuotekuva

Puupesu

TUOTTEET: tiiviste

Puupesua käytetään Organowood-menetelmässä puupinnan puhdistukseen ennen varsinaista käsittelyä puunsuojilla, ja se toimiin puupinnan ylläpitotuotteena puhdistuksessa. Hellävarainen Puupesu sopii myös useimpien muiden puupintojen puhdistukseen ulkona

OMINAISUUDET

 • Tehokas puhdistaja
 • Erittäin riittoisa
 • Hellävarainen puulle
 • Turvallinen ympäristölle
 • Hyvä ympäristövalinta -merkitty