Nowa-terassilauta

Nowa-terassilauta

OrganoWood® Nowa -terassilaudat ovat luonnollisen värisiä ja niissä on miellyttävän sileä pinta, joka harmaantuu ajan oloon ulkona. Ilman biosideja tuotettu puutavara on kestävä ja luonnollinen valinta!

Puutavara käsitellään OrganoWoodin patentoidulla kemiallisella menetelmällä, joka suojaa puuta tehokkaasti lahoamiselta. Biosidivapaa kemiallinen käsittelyprosessi on hellävarainen puulle ja luo ympäristön, jossa lahosienet eivät viihdy.

Vesipohjainen mineraalisekoitus syötetään paineen avulla puutavaraan. Kun vesi haihtuu, molekyylit muodostavat vahvoja sidoksia puun kuituihin. Näin ominaisuudet säilyvät pitkäaikaisessa käytössä kosteissa ympäristöissä.

Nowan terassilaudat sopivat hyvin erilaisiin ympäristöihin.

Raaka-aine

Raaka-aine OrganoWood® Nowa -terassilautoihin valmistetaan korkealaatuisesta männystä, joka kasvaa parhaissa mäntymetsissä. OrganoWood® Nowa on vuonna 2015 aloitetun kehitystyön tulos, ja sitä on testattu vuodesta 2017.


Patentoitua kemiaa

Patentoitu kemiallinen menetelmä ja vihreä valmistusprosessi takaavat vastuullisen vaihtoehdon perinteiselle terassilaudalle, kun ympäristöseikat ovat tärkeitä! OrganoWood® Nowa ei ole vain hyvä vaihtoehto ympäristölle, vaan se sulautuu myös kauniisti osaksi luontoa ja miljöötä. Se on erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat rakentaa kutsuvan terassin ilman haitallisia ympäristövaikutuksia. Näin terassi voi vanheta arvokkuudella!

Ilmaston puolesta

OrganoWood® Nowa on kehitetty kestämään ankaria olosuhteita eikä sen tuotannossa käytetä lainkaan haitallisia aineita. Kaikki aineosat on luokiteltu ympäristölle vaarattomiksi kemikaaleja koskevan CLP-asetuksen mukaisesti, ja ne voidaan kierrättää täysin luonnonmukaisesti. OrganoWood®-puutavara voidaan siis kierrättää käsittelemättömän puun tavoin, toisin kuin perinteinen painekyllästetty puutavara, joka voi olla ympäristölle vaarallista jätettä.

Ruotsalainen OrganoWood® on nykyään yksi vain muutamista ympäristöluokitelluista painekyllästetyn julkisivu-, terassi- ja rakennuspuutavaran tuottajista.

Jotta OrganoWood® Nowa olisi oikeasti vastuullinen vaihtoehto, myös raaka-aineen täytyy tulla vastuullisesti hoidetuista metsistä. Kaikki OrganoWood® -puutavara on FSC- ja PEFC-sertifioitua.

Käyttöalueet

OrganoWood® Nowa soveltuu ulkokäyttöön maanpinnan yläpuolisissa asennuksissa, esimerkiksi terasseihin, laitureihin, aitoihin, siltoihin, kattoterasseihin, pitkospuihin, puutarhakalusteisiin, meluaitoihin, pergoloihin ja leikkipaikoille.

Tuotetiedustelut ja kysymykset:

Rakentajan Sarokas, www.sarokas.fi